Koska hyvä synnyttää hyvää.

Kiitämme ja kumarramme!

 

 

Hyväntekijä kiittää ja kumartaa!

Nyt on aika kiittää ja katsoa, mitä saimme aikaan: missä onnistuimme ja missä emme. Hyväntekijä syntyi ideologisesta toiveesta saada saman katon alle mahdollisimman paljon suomalaisia työpajatuotteita ja vain vahvan eettisen ja ekologisen taustan omaavia muita tuotteita. Siinä onnistuimme.

Koko olemassaolomme aikana tärkeimpiä kumppaneita ovat olleet näkövammaiset käsityöläiset, joiden valmistamia tuotteita olemme myyneet kokonaisuutena eniten. Mukana on harjatuotteiden lisäksi paljon villasukkia, koruja, erilaisia pannunalusia ja paljon muuta. Kaikki kaunista – laadukasta ja kestävää.

Kiitämme ja kumarramme myös muita paikallisia ”luotto-käsityötaitajia” kuten puutuotteiden tekijöitä, huovuttajia ja ompelijoita – myös kekseliäitä ns. resingnaajia. Teidän kanssanne pidetyt ideapalaverit ovat olleet huikeita hetkiä ja synnyttäneet tuotteita ja tuoteperheitä, joissa on parhaimmillaan toteutunut sekä kysynnän tarve, kierrätys ja onnistunut tuotteistaminen. Tosin kuten olettaa saattaa, joskus on menty metsäänkin. Tai arvioitu menekki väärin. Mutta niistäkin on selvitty – kiitos luottamuksesta ja pitkämielisyydestänne!

Yhtenä tärkeimmistä onnistumisistamme pidän tinkimättömyyttä. Emme tiukkoina taloudellisina hetkinäkään, menneet siitä mistä aita on matalin. Emme myyneet yhtään tuotetta, jonka taustaa emme olisi selvittänet. Jos tuote siirtyi mielestämme kyseenalaiselle kansainväliselle jakelijalle kuten esim. Pukka-teen tai Schmidts-deodoranttien jakelu, lopetimme tuotteiden myynnin. Maailmankaupan tuotteita olisimme halunneet pitää valikoimissa enemmänkin, jos varaston sisäänostoon olisi ollut käytettävissä enemmän varoja. Teimme jonkin verran myös suoria ostoja mm. länsiafrikkalaisten ja nicaraqualaisten käsityötuotteiden osalta. Leveälestiset, vanhalla suutaritekniikalla ommellut nahkakengät Puolasta, muodostuivat yhdeksi tärkeimmäksi myyntiartikkeliksi jo toimiessamme Taitokorttelin Mustosen talossa.

Käytännössä osuuskunnan jatkuva kehittäminen ja monialaistuminen (www.ompelupalvelua.com, www.jalkojenhoitoa.com, www.raivarit.com, www.viestintaa.com) mahdollisti tappiota tuottaneen Puodin toiminnan jatkumisen näin kauan. Torin seudun pitkälliset remontit ja markkinoinnin vähäiset resurssit vaikuttivat siihen, että lopettamiseen Puodin osalta päädyttiin 2018 marraskuun osuuskuntakokouksessa. Olemme voittoa tavoittelematon osuuskunta, mutta emme me tappiotakaan tavoittele 😊 Hyvillä mielin ja kiitollisena sekä asiakkaiden että yhteistyökumppaneiden huikeasta tsemppituesta siirrymme vuoden alussa uusiin haasteisiin!

Ompelupalvelun Anna-Kaisa Soivuoren löytää jo tammikuun toisella viikolla uudesta osoitteesta: aivan ytimestä, kävelykadulta – Kauppakatu 25 C, 4. krs. Ja samassa tilassa toimii helmikuusta alkaen myös luonnonmukaisten aloe vera-tuotteiden myynti, jota Riitta Nyberg jatkaa maahantuontiyrityksen Styland Oy:n tuotepäällikkönä.  H- Viestintätiimi jatkaa toimintaansa keskittyen pääasiassa sähköiseen yritysviestintään. Myös jalkojenhoitaja Emilia Ryynäsen Kotiin-palvelut jatkuvat joensuulaisen Napakka Osuuskunnan kautta.

Tervetuloa viimeisten viikkojen Poistomyyntiin Taitokorttelin Tiilitaloon – tarjolla todellisia löytöjä! Häkeltyneenä asiakkaiden tunnekirjosta lopettamisilmoituksen jälkeen, haluamme kiittää kaikkia asiakkaitamme, jotka piditte meidät näin kauan pystyssä. Ostavin ja uskollisin asiakaskuntamme on muodostunut pienituloisista opiskelijoista, eläkeläisnaisista sekä pienten lasten äideistä — erityisen syvä kumarrus teidän suuntaan, sillä tiedämme mitä se on – ns. kädestä suuhun eläminen. Ja tiedämme myös sen, miten mukava on katsoa peiliin, kun on tietää pysyneensä omissa arvoissaan, olipa kyse yksittäisen ekotuotteen ostamisesta tai yrityksen sisäänostovalinnoista.

Oheiseen infograafiin kokosimme lukuja, jotka konkretisoivat sloganimme todeksi: Hyvä synnytti varmasti hyvää. Teimme esim. ison työn viedessämme Unicef-nuket verkkokauppaamme. Myimme lähes 400 kpl paikallisten vapaaehtoisten tekemää Unicef-nukkea, tilittäen yli 10 000 euroa suoraan rokotuksiin maailman lapsille.

Olemme saaneet viime vuosina haastattelupyyntöjä mitä erilaisempiin tutkimuksiin ja kuulleet sen asiakkaiden ja turistienkin suusta: Hyväntekijä on toiminut edelläkävijänä yhteiskunnallisten yritysten ja ”eko-sekakauppojen” perustamiseen. Uskomme itsekin, ettei työmme ole mennyt hukkaan, ”koska hyvä synnyttää hyvää”. Edelleenkin.

Jätä vastaus

Vaadittu

Vaadittu, ei julkaista sivustolla

 

Sallitut XHTML-elementit:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trackback  |  Tilaa vastausten uutissyöte